Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

De tocht naar nul kilo restafval

Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaat zich samen met haar gezin honderd dagen lang inzetten om – als het lukt – nul kilogram restafval over te houden. Dus al het plastic, blik, karton, papier moet zo goed gescheiden worden, dat de normale vuilnisbak leeg blijft. Zij doet mee aan de '100-100-100-actie' en doet in het Witte Weekblad hier de komende maanden verslag van.

Afgelopen week produceerden wij als gezin weer maar 600 gram restafval. Zo langzamerhand is het een goede gewoonte geworden! Alhoewel mijn zoon wel opmerkte: ‘Hoe lang gaan we nog door met die onzin? Want we rijden wel met 3 auto’s in het rond. En dat is ook niet echt goed voor het milieu.’ Pubers …..


Toch heeft hij wel een punt. Onze CO2-uitstoot is waarschijnlijk best hoog, want we rijden niet alleen voor ons werk, maar ook onze hobby, het hockeyen, aardig wat kilometers per week. Daarom hebben mijn man en ik afgelopen zaterdag nieuwe (elektrische) fietsen gekocht. Mijn doel is om minimaal twee dagen per week naar het gemeentehuis te fietsen. Én ook in het weekend de auto wat vaker thuis te laten. Vandaag, maandag 18 april, heb ik dus mijn eerste fietsdag!