Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2016

Lange halen duurzaamheidswerkgroep

KAAG EN BRAASSEM – De werkgroep die zich bezig houdt met de duurzaamheidsagenda heeft binnen enkele maanden al concrete resultaten opgeleverd. De inwoners die twee keer per maand samenkomen om plannen te maken voor een duurzamere gemeente, blijken er geen gras over te laten groeien.


Het eerste concrete resultaat is een 'Duurzaamheidsmarkt' die eind mei in Roelofarendsveen gehouden wordt. Maar ook zijn de leden van de werkgroep in subgroepen verdeeld. Al die subgroepen gaan allerlei duurzaamheidsvoorstellen voorbereiden richting het gemeentebestuur. En om de vaart er in te houden, vraagt de werkgroep 50.000 euro voor de komende jaren, zodat ze niet iedere keer naar de gemeenteraad moeten om steeds weer geld voor het ene of andere duurzaamheidsproject moeten aanvragen. Ook gemeenteraadslid Kelly Straver (SVKB) toonde zich tevreden met de resultaten: 'We zijn heel blij met het proces dat uiteindelijk is gelopen. De wethouder zat er wellicht niet op te wachten, maar dit is participatie ten top.'