Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2016

Onzekerheid over sociale woningbouw op ASC terrein

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST – Het aantal sociale huurwoningen blijft de komende jaren op peil. Deze toezegging doen zowel de gemeente als Peter Hoogvliet van Stichting MeerWonen. Vorige week hebben de gemeente Oegstgeest, Stichting MeerWonen, Stichting Portaal, Stichting Huurders MeerWonen en Huurdersbelangenvereniging HBV Leiden prestatieafspraken gemaakt.

Naar aanleiding van die overeenkomst bevestigt Hoogvliet, dat het aantal sociale huurwoningen in Oegstgeest 'in aantallen minimaal gelijk blijft'. Ook laat hij weten, dat het niet alleen de intentie van de woningbouwcorporaties, maar ook de gemeente is om sociale woningen te realiseren op het moment dat er nieuwe huizen gebouwd gaan worden.

Een van die locaties waar dit kan gebeuren is het ASC-terrein. Deze sportvereniging vertrekt hier in de zomer van 2017, maar nu al wordt volop nagedacht over wat voor soort woningbouw daar moet komen. Er is in ieder geval een stuk grond gereserveerd voor sociale bouw. Maar zeker is het nog niet, wat hier gaat komen. Hoogvliet: 'We zijn met ASC en de gemeente aan het praten of we daar tien tot vijftien sociale huurwoningen kunnen bouwen. Ik durf niet te zeggen of het er positief uit ziet, maar er is een stuk grond gereserveerd voor ons.'


Hij vervolgt: 'Er was sprake van, dat daar het KWDDOO-project voor dementerende ouderen zou komen, maar deze stichting heeft zichzelf opgeheven. We gaan nu een ander plan maken, maar de letterlijke ruimte in het plan is heel erg vastgelegd. Ik durf niet te zeggen of er een plan te bedenken is, dat in die ruimte past. In de zomer gaan we tegen elkaar zeggen of het gaat lukken of niet.'