Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Balen van bouwplan

NOORDWIJK – 'Het bouwplan voor het terrein van het voormalig postkantoor aan de Boekerslootlaan is een massale doos.' D66-commissielid Dick Gutlich maakt duidelijk dat zijn partij fel tegenstander is van het gebouw dat daar wordt neergezet.


Het bedrijf Sedos B.V. is van plan om er een flatgebouw neer te zetten met 22 appartementen. De toekomstige bewoners krijgen echter maar zes parkeerplaatsen op eigen terrein, waar ze hun auto's moeten neerzetten. Dat is natuurlijk veel te weinig, dus moeten de overige benodigde 33 parkeerplaatsen maar elders in de buurt gevonden worden. Gutlich vindt dat onverteerbaar: 'in de omgeving is de parkeerdruk al hoog.' Volgens hem wijkt het 'volumineuze bouwplan' ook af van het bestemmingsplan. Hij wil van het college weten hoe dat precies in elkaar steekt.