Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Miniorenzwemmers Columbiaan winnen

VOORHOUT – Jarenlang lukte het de miniorenzwemmers van De Columbiaan niet; de bovenste tree bereiken van de Nationale Kampioenschappen; de Arena Club Meet. Maar zaterdag 21 mei kwam hier een einde aan; toen wonnen de zwemmertjes (tot 12 jaar) de eerste prijs.


Het is een echte teamprestatie van de jongens en meisjes; want alleen het gezamenlijke resultaat telt. Een half jaar geleden plaatsten de Columbiaanzwemmers zich al als tijdsnelsten en deze overmacht hebben ze tot en met de landelijke finale kunnen vasthouden. Aan het eind van de dag bleek de Columbiaan in het zwembad in Heerenveen superieur te zijn aan de zwemmers van de 15 overige zwemverenigingen uit heel Nederland, die zich voor deze finale geplaatst hadden.