Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2016

Contract met projectontwikkelaar verscheurd

Komst brede school op losse schroeven

JOEP DERKSEN

HOOGMADE – En weer is er slecht nieuws te melden over de komst van de brede school. De gemeente heeft het contract met ontwikkelaar Veenstede Vastgoed Ontwikkeling ontbonden. De reden hiervoor zou zijn, dat 'deze ontwikkelaar diverse afspraken niet nakomt', zo is de officiële mededeling. Maar niet getreurd, want de gemeente is nu al weer onderhandelingen gestart met een andere projectontwikkelaar.

En het begon allemaal nog zo mooi. Juli vorig jaar ondertekende wethouder Floris Schoonderwoerd samen met onder meer basisschooldirecteur Kees Hagenaars en projectontwikkelaar Willem Drost van Veenstede een overeenkomst. Naast een nieuw schoolgebouw zouden er ook twaalf woningen moeten komen. Die woningen moeten er voor zorgen dat de kosten voor het plaatsen van het nieuwe schoolgebouw worden terugverdiend. Indertijd werd de vraag gesteld, wat er gebeurt als de woningen er niet kunnen komen. Drost antwoordde daarop: 'Dan gaan we kijken welke andere invulling we kunnen geven aan dat stuk grond.'


Vorig jaar werd er nog van uitgegaan, dat het nieuwe schoolgebouw eind oktober 2016 al in gebruik genomen zou worden. Maar dat gaat zeker niet lukken. Enkele omwonenden hebben een bezwaarschrift ingediend tegen een vergunning voor de bouw van de brede school. Hierover diende dinsdag 10 mei een hoorzitting. De uitslag van deze hoorzitting wordt over enkele weken bekend gemaakt.