Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2016

Onrust over De Veense Tuinen

ROELOFARENDSVEEN – De bewoners van Noordeinde 52, 60 en 62 maken bezwaar tegen de komst van het appartementencomplex De Veense Tuinen. Tijdens een politiek forum van maandag 9 mei lieten ze de politici weten, wat hier de redenen voor waren.

Namens de omwonenden voerde Leontine Kappert het woord. Het stoort de buren met name dat de bouw zo hoog wordt en ook zo dicht bij de weg komt te staan. Ze vrezen voor verlies van privacy en woongenot. Ook de manier van communiceren door de gemeente is volgens de omwonenden op zo'n manier gegaan, dat Kappert stelde: 'Het is jammer dat aan onze gevoelens voorbij is gegaan.' Nu nog kijken de omwonenden uit op een grasveld, maar daar komt dus een 'flat van drie verdiepingen hoog'. En meer bewoners betekent ook meer verkeersbewegingen en een grotere parkeerdruk. Daar worden de omwonenden ook niet blij van. Ze maken zich ook zorgen over muurscheuringen in hun woningen, vanwege het zware (bouw)verkeer. De huizen zijn namelijk niet onderheid. 'We voelen elke trilling als een vrachtwagen langs ons huis rijdt.'


Wethouder Herman Haarman informeerde dat de plek van het appartementencomplex langs de weg mag staan, omdat zo 'het lint van het Noordeinde gevolgd wordt'. Ook komen er 68 nieuwe parkeerplaatsen, waarvan 32 ondergronds, zo stelde de wethouder. Tijdens een gemeenteraadsvergadering krijgen de politieke partijen de kans om nog aan te dringen op mogelijke wijzigingen in het bouwplan.