Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Nieuwe bouwplannen voor Noordwijkerduin

NOORDWIJK – De bouw van marktwoningen en sociale woningen op Noordwijkerduin wordt op de lange baan geschoven. Wel wil 's Heeren Loo, eigenaar van het terrein, haast maken met de bouw van nieuwe zorgvoorzieningen. Hiervoor wordt een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, zo bleek tijdens een commissievergadering op dinsdag 26 april.

Het oude en zeer ambitieuze woningbouwplan uit 2007 bleek niet haalbaar; de (veelal dure) woningen konden aan de straatstenen nog niet gesleten worden. Inmiddels is afscheid genomen van Heijmans vastgoed, omdat de aanbestedingsregels bepalen dat er bij een nieuw plan ook een nieuwe aanbestedingsprocedure gestart moet worden.


Volgend jaar wil 's Heeren Loo al beginnen met de bouw van de zorgvoorzieningen. Uiteindelijk moeten er op het terrein ook marktwoningen en sociale woningen komen. Maar hoeveel woningen dit worden en wanneer deze gerealiseerd zijn; daar durft niemand nog een hand voor in het vuur te steken. Wel is duidelijk dat de nieuwe huizen niet meer tussen de zorgvoorzieningen komen, zoals in 2007 nog de bedoeling was. Er wordt in de plannen juist gezorgd voor een grotere scheiding van de cliënten van 's Heeren Loo en de huizenbezitters. Zo kunnen de toekomstige bewoners bij de entree linksaf slaan om direct naar hun huizen te rijden, zonder langs de zorgvoorzieningen te hoeven rijden.