Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Pleidooi afschaffing GOM-belasting

NOORDWIJK – In de allerlaatste commissievergadering van fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) pleitte hij hartstochtelijk voor het afschaffen van de GOM-belasting op paardenweitjes.

Op dinsdag 26 april stelde De Ridder: 'De paardenweitjes zijn het hele jaar groen, maar ze zijn gesitueerd op derdeklas apengrond. Nu krijgen deze mensen van het college of de GOM eerdaags een brief op de mat, dat ze voor die paardenweitjes tot 40 euro per meter moeten afdragen aan de GOM. Ik kan daar niet goed bij. Het is je eigendom en je moet aan de GOM 40 euro de meter afdragen. Terwijl eersteklas hyacinthengrond voor 15 euro per meter van de hand gaat. Ik vind het niet uit te leggen.'


Maar wethouder Hans Bakker vond: 'Het hangt er van af in hoeverre het apengrond is. Als we gaan handhaven, gaat dat om een bedrag van maximaal 40 euro, maar het zou ook nul euro kunnen zijn.' Een ambtenaar verduidelijkte, dat er zo'n 150 paardenweitjes onderzocht worden om te kijken of deze jaren geleden ook al gebruikt werd als paardenweitje. Als dat zo is, dan hoeft geen GOM-belasting betaald te worden.