Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Voorstel opknappen aula begraafplaats sneuvelt in raad

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Het voorstel van wethouder Dennis Salman (LSNZ) over het renoveren van de aula van de gemeentelijke begraafplaats is afgeschoten door de gemeenteraad. De politici hadden er geen vertrouwen in, dat de plannen van de wethouder voor het opknappen van die aula in de huidige vorm succesvol zullen zijn.

Gemeenteraadslid Dirk Klinkenberg (Puur Noordwijk) timmerde de eerste spreekwoordelijke nagel in de doodskist van het collegevoorstel. 'Het college moet komen met een uitwerking waarin duidelijk wordt wat het opknappen kost. Pas dan gaan we hier verder over praten.' Hij kreeg een groot deel van de overige partijen mee. Onder meer fractievoorzitter Theo Alkemade (CDA) beaamde: 'We vragen ons af of 17.000 euro genoeg is om de aula helemaal op te knappen.'

Salman vocht voor het overleven van het voorstel. Hij gaf aan dat die 17.000 euro bedoeld was voor 'meubilair, audio-apparatuur en een likje verf.' Pas later wil hij verder gaan met 'fase twee'. Hiervoor wil hij praten met 'de ondernemers die echt geïnteresseerd zijn; met hen gaan we afspraken maken over facilitaire ruimte, aanpassing van de hoofdingang en ruimte voor de catering. Stem in met het voorstel en wij komen te zijner tijd bij u terug om te vertellen wat nodig is om de aula te laten voldoen aan de moderne eisen van de tijd.'


Maar de wethouder kreeg nul op het rekest. Klinkenberg verweet hem, dat hij 'niet goed had geluisterd' naar de raad. Eerst moet Salman met de ondernemers aan tafel gaan zitten en daarna terugkomen naar de gemeenteraad, zodat duidelijk wordt wat alle kosten zijn voor de opknapbeurt. De wethouder mopperde nog even na: 'Salman: Ik kan niet met ondernemers in gesprek, omdat ondernemers het met elkaar nooit eens zijn. Er is een moordende concurrentie. Vandaar dat we het onszelf makkelijker maken om de knip aan te brengen in het voorstel.' Maar zijn pleidooi was tegen dovemansoren; het collegevoorstel werd verworpen.