Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2016

Wachten op een ei

LISSE – 'De gemeente moet geen slow foxtrot meer uitvoeren, maar overgaan tot een quick step'. Veel toepasselijker kon de oproep van inspreker Tim Suttorp niet zijn, toen hij pleitte voor een snelle overeenkomst tussen de gemeente en Peter en Rachell van der Veek, eigenaren van Dansschool Welkom. Hij hield zijn pleidooi op woensdag 18 mei tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën en werd hierbij ondersteund door vele tientallen dansschoolleerlingen.


De inspreker hekelde het feit, dat wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) zich niet had vertoond bij onderhandelingsgesprekken tussen het echtpaar Van der Veek en de gemeente Lisse. Hij liet deze onderhandelingen over aan de huisadvocaat en een ambtenaar. Maar Ruigrok liet hierover weten: 'We hebben vanaf het begin gekozen om het op deze manier te doen. Dat is een duidelijke keuze geweest. Pas in het stadium van de oplossingen schuif ik aan. Er is regelmatig overleg en een intensieve mailcommunicatie met de familie Van der Veek. Als je met onderhandelingen bezig bent moet je de kip laten broeden en wachten wat voor ei er uit komt.'