Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Leerlingen maken wensbomen

NOORDWIJK – De leerlingen van De Noordwijkse School bouwen twee wensbomen. Één van deze twee wensbomen komt vanaf eind juni te staan in het verzorgingstehuis Sint Jeroen. De bewoners kunnen daar hun wensen in hangen, die vervolgens mogelijk vervuld worden.

Inmiddels zijn de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 al druk aan de gang met zagen, solderen, boetseren, figuurzagen, papier maché en timmeren. Juf Pascalle laat weten wat de achterliggende gedachte achter dit project is. 'We willen sociaal maatschappelijk bezig zijn. Veel van deze mensen zijn alleen en hebben niemand om wat mee te doen. De kinderen willen helpen. Dan gaat het wel om realistische wensen, dus niet om bijvoorbeeld wereldvrede te realiseren.'

Een aantal van de leerlingen hebben al een bezoekje gebracht aan enkele bewoners van Sint Jeroen en inderdaad zijn er een hoop onvervulde wensen. Zo wil één van hen graag nog eens de zee zien en een ander wil graag naar de bioscoop om de nieuwste James Bondfilm te bekijken. De bewoners kunnen vanaf eind juni al hun wensen aan de wensboom hangen. Het zijn de bezoekers van Sint Jeroen die deze wensen kunnen lezen en vervolgens één of meerdere van deze wensen kunnen vervullen. Wie zich voor een van de seniore leden van onze samenleving wil inzetten, kan dat dan melden bij de receptiebalie van Sint Jeroen.


De tweede wensboom komt in het gebouw van De Noordwijkse School te staan (Hoogwakersbosstraat 14). Deze boom is bedoeld voor alle overige inwoners van Noordwijk. Wie een wens heeft, die zij of hij graag vervult wil hebben, kan dit naar de school sturen. Veel ouders van de school, met eventuele hulp van hun kinderen, willen dan helpen om die wensen in vervulling te laten gaan.