Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Het verhaal van de 23ste Lissese veteraan

Robbert van der Waal praat over zijn ervaringen

LISSE – In de aanloop naar Veteranendag 2016 vertelt Lisser Robbert van der Waal op donderdagavond 9 juni over zijn ervaringen in Bosnië en Zuid Soedan bij Grimbergen Boeken (Heereweg 237) in Lisse.

Van der Waal (53) is officier bij de Koninklijke Landmacht (infanterie). Als personeelsofficier werd hij van september 1997 tot maart 1998 uitgezonden naar Bosnië (SFOR4). Maar dat niet alleen; van maart 2000 tot september van datzelfde jaar diende hij er als compagniecommandant. En vorig jaar nog reisde Van der Waal voor zes maanden af naar het door burgeroorlogen geteisterde Zuid Soedan.
De veteraan praat over zijn ervaringen naar aanleiding van het uitgebrachte boek ‘Lissese veteranen van Nederlands-Indië tot Afghanistan, 1945 – 2015’. In dit in 2015 door de Stichting Zegge en Schrijve uitgegeven boek staan de verhalen van 22 Lissese veteranen. Van der Waal zat in de tijd dat dit boek geschreven werd in Zuid Soedan. Op 9 juni vertelt hij in feite het 23ste verhaal en dat verhaal is zeer de moeite waard!

Het doel van dit boek is de herinnering aan de vredesmissies levend te houden en de Lissese deelnemers aan dit werk te eren. De auteurs van het Veteranenboek zijn op donderdagavond 9 juni ook aanwezig bij Grimbergen Boeken. U kunt voor € 12,50 een gesigneerd exemplaar kopen van het boek met 22 interviewportretten van Lissese veteranen.


Van der Waal vertelt zijn verhaal vanaf 20.00 uur, maar mensen kunnen al vanaf 19.30 uur bij de winkel naar binnen lopen. De toegang is gratis, net als de met koffie/thee en een vertrouwd drankje na afloop. Aanmelden is gewenst, graag via info@grimbergenboeken.nl