Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2016

Decentralisatie controle van scholen

LISSE – De gemeente laat een onderzoek uitvoeren, of een aparte organisatie zich bezig gaat houden met de huisvesting van scholen. De gemeenteraad ging hier donderdag 26 mei mee akkoord. Gemeenteraadslid Valentina Tsjebanova (VVD) gaf aan, waarom haar partij voorstander was van deze 'decentralisatie': 'Hierdoor hebben scholen meer vrijheid en zijn ze minder afhankelijk van de gemeente. Het kan zijn dat scholen niets willen veranderen. De gemeente kan niets afdwingen, maar scholen die in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen voor investeren in huisvesting, moeten de kans krijgen. Of ze het wel of niet samen met andere besturen doen.'


De meeste overige partijen waren het hier mee eens. De enige politicus die bezwaar maakte, was fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie): 'Het is heel moeilijk om grip te krijgen op allerlei organisaties die ergens tussen zitten. Kijk naar Bescal. Ook waar het gaat om de financiën moeten we de vinger aan de pols houden.' Maar Den Breejen had geen medestanders. Wethouder Adri de Roon (D66) liet weten, dat het onderzoek uitgevoerd wordt. Ook de buurgemeenten wordt gevraagd om hier aan mee te doen.