Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2016

Vrijwilligers zoeken nieuwe vrijwilligers

Eerste editie van verenigingenbeurs

LISSE – Veel verenigingen werkten mee aan de eerste editie van de verenigingenbeurs, die zaterdag 18 juni georganiseerd werd in 't Poelhuys. Wie meer wilde weten wat er allemaal aan activiteiten te doen is in dit dorp, of zelf vrijwilliger wilde worden, was van harte welkom.

Om 11 uur 's ochtends zaten de vertegenwoordigers van de verenigingen klaar. Er was een brede variatie aan vrijwilligers; van jong tot oud. Zo toonden leden van Jeugd Theater School Flores hun acteertalenten en lieten enkele leden van MLX hun hiphopmoves zien. Iets rustiger ging het er toe aan de tafels van de Handwerkgroep, toneelvereniging OVO, KBO, Symphonieorkest Bollenstreek en De Paraplu.

Namens BESCAL is Tosca Engels aanwezig om er voor te zorgen, dat alles soepel loopt en zij kwijt zich keurig van haar taak. Achter de tafel van Handwerkgroep De Beukenhof zit Magda de Kuijper, die de touwtjes in handen heeft. De voornaamste reden waarom ze hier zit? 'We willen zieltjes winnen. We hebben nu nog 23 leden en dat aantal loopt terug vanwege de leeftijd van onze leden. Ons jongste handwerklid is rond de 80 jaar. We zijn wel aan wat jongere leden toe, maar 50 jaar is wel te jong.' Maar is handwerken in deze tijd van 3D-printen niet helemaal passé? Vurig reageert ze: 'Helemaal niet! Het haken van speelgoedbeestjes en beren is een rage aan het worden en mensen doen het met veel plezier als vrijetijdsverdrijf!'

Een tafeltje verder neemt Carla Kors de honneurs waar voor KBO – Ontspanning Voor Ouderen (OVO). Het toneelgezelschap kan wel wat extra leden gebruiken, zo licht ze toe. 'We hebben zeven dames en twee mannen. Twee keer per jaar, in april en oktober, treden we op voor de ouderen in de Beukenhof. De zaal zit altijd helemaal vol en de mensen zijn tijdens en na het optreden heel enthousiast.' Iedereen is welkom om mee te doen; toneelervaring is niet nodig. En iedere nieuweling begint altijd met een klein rolletje. Van stress is eigenlijk nooit sprake: 'Met ouderen is het zo veel ontspannener spelen dan met jongeren.'

Ondertussen zet Sanne Bet voor de Jeugd Theater School Flores een laptop klaar, waarop optredens te zien zijn. Ze vertelt: 'We gaan vandaag laten zien wie we zijn en geven ook enkele optredens.' Maar verwacht ze dat hier veel mensen zullen komen om lid te worden? 'Het is heel leuk hier te staan. Ik ben nog nooit in 't Poelhuys geweest, dus ik zie wel wat er komt.' Naast haar staat Bhodi, een 'selectie hiphopdanser' van MLX. 'We gaan een dansdemootje geven van een mix die we ooit hebben gedaan. Ik doe selectie hiphop, maar we doen ook musicals en moderne dansen.' Doorgaans verrassen de MLX-leden argeloze omstanders met hun aanwezigheid met behulp van een flashmob. Bhodi kijkt om zich heen en lacht: 'Dit is weer wat anders'.


Tekst: Joep Derksen