Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Minimaal 500 gebruikers per week voor hop on hop off

NOORDWIJK – Voor alle inwoners en toeristen rijdt van maandag 4 juli tot en met zondag 28 augustus de nieuwe ''Free hop on hop of bus'. Met deze gratis bus kan gereden worden van 'Noortuk-Noord (in het gebied bij camping De Duinpan) via Noordwijk-Binnen naar Noordwijk aan Zee. De vervoerdersbedrijven Beuk en Brouwer stellen hiervoor hun busjes beschikbaar. Wethouder Dennis Salman overhandigde vrijdag 1 juli symbolisch het bord met de naam van de gratis shuttledienst door het dorp.

Salman sprak over hoe dit idee is ontstaan: 'Als gemeente halen we veel toeristenbelasting uit dit gebied, terwijl de voorzieningen iets beter kunnen. In overleg met de logiesverstrekkende bedrijven hebben we bekeken hoe we in de zomermaanden verbindingen met de centra tot stand kunnen brengen. We hopen dat het project heel erg slaagt en misschien in de toekomst verlengd gaat worden.'

De gemeente stopt 25.000 euro in dit project als 'opstartbijdrage'. Hierdoor kunnen alle gebruikers gratis van de busjes gebruik maken. De shuttledienst rijdt zeven dagen per week en de busjes kunnen op veel verschillende locaties in het dorp aangehouden worden, bij de speciaal daarvoor geplaatste 'hop on hop off haltes'.

Ondernemers Eric Beuk en John Brouwer verwachten wekelijks minimaal 500 gebruikers te mogen verwelkomen. Dat kunnen toeristen zijn, maar bijvoorbeeld ook de (veelal jonge) werknemers die vaak vanuit het dorp naar de campingbedrijven moeten gaan. Maar ook de oudere 65-plus vakantievierders, die eens een keer niet met de fiets willen, zullen deze shuttledienst van harte verwelkomen. Je wordt namelijk bij allerlei toeristische trekpleisters afgezet; of het nu gaat om het dorpshart in Noordwijk-Binnen, zwembad BinnenZee, de Muze of het strand. Maar toch; 500 busreizigers per week; is dat niet wat optimistisch ingeschat? Dat vindt John Brouwer absoluut niet: 'Ik denk dat het een succes wordt; het is een gratis dienst in het hoogseizoen. De vakantieparken zitten vol en met 300.000 overnachtingen zullen er best wel een paar mensen zijn die hier gebruik van maken.' Mocht de hop on hop off bus een doorslaand succes worden, dan gaat de gemeente ook nadenken over 'een ander concept' voor de huidige strandpendel.


Joep Derksen