Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Vechten voor behoud woning

NOORDWIJK – De eigenaren van een woning aan de Keyserswey 15-15A dreigen uit hun pand te worden gezet. Dit huis is een zogeheten 'inpandige woning', die staat op het bedrijvenpark 's Gravendijk / Space Business Park. Voor de komst van deze woning is in 2003 een vergunning afgegeven, maar bij het in werking treden van een nieuw bestemmingsplan is vergeten om deze woning ook op te nemen.


Nu worden de bewoners geconfronteerd met een waarschuwingsbrief van de Omgevingsdienst West-Holland, waarin staat de de woning illegaal is en dat legalisatie niet mogelijk is. Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) neemt het op voor deze bewoners. Hij stelt, dat de brief van de Omgevingsdienst 'ten onrecht verstuurd is' en dat 'Noordwijkers op deze manier onnodig geconfronteerd worden met stressvolle situaties naar aanleiding van fouten van de gemeente Noordwijk.' Hij roept het college op om deze situatie te herstellen en te onderzoeken of er meer dan dit soort fouten zijn gemaakt.