Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Wachtgelders slurpen gemeentecenten op

OEGSTGEEST – De gemeente is 173.000 euro kwijt, om van een ambtenaar af te komen, die zijn/haar werk niet goed doet. Maar het blijkt, dat burgemeester Emile Jaensch een hele waslijst heeft met namen van ambtenaren en oud-wethouders, die wachtgeld ontvangen.

Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) wilde weten, hoe het kan dat de gemeente zoveel geld kwijt is aan één niet-werkende ambtenaar: ,,Dit is niet te begrijpen voor de inwoners. Er wordt goed geld naar kwaad geld gesmeten. Er zijn culturele instellingen, wensen op een sportpark, problemen met onderhoudsniveau. Dit hoort zo niet te gaan. Dit gaat over gemeenschapsgeld; dit is geld voor de inwoners.”

Jaensch vond ook, dat het om ,,veel geld” gaat: ,,Het gaat over een medewerker die niet functioneerde. We hebben een outplacementbureau ingezet voor twee jaar. Maar als je dat niet doet en je moet de WW inzetten voor een langere periode, kan het meer kosten. Het is de bedoeling om de persoon in te zetten bij een andere organisatie, dan kan het geld opleveren.' De burgemeester stelde verder, dat hij ,,een lijst met wachtgelders” op zijn bureau heeft liggen. ,,Ik wil zien dat deze mensen aan de slag komen, zodat het geld niet volledig gespendeerd wordt. Het gaat ook over een aantal wethouders, die op wachtgeld zitten. We willen de bedragen beperken. Het is het college menens om dit soort bedragen te beperken tot het meest mogelijke minimum.”


Joep Derksen