Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Sommige minderheden zijn meer gelijk

LISSE – Er zijn minderheden en er zijn minderheden. In een amendement riepen de gemeenteraadsleden op, dat het COA moet zorgen voor de veiligheid van 'eventueel aanwezige kwetsbare minderheden'. Maar uit het pleidooi van fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) werd duidelijk waar in ieder geval zijn partij de nadruk op wil leggen.


En dat is niet op de bescherming van de home- en biseksuele vluchtelingen, die vaak moeten vrezen voor hun leven. Den Breejen stelde: 'Draag zorg voor de veiligheid van aanwezige kwetsbare minderheden. Hiervoor moet een vertrouwenspersoon worden aangesteld in het azc. Het gaat hier om Christenen, die worden geïntimideerd en bedreigd.' Met geen woord had hij het over andere minderheden, die net zo goed (of zelfs nog meer) bedreigd worden.