Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Werkervaringsplekken voor MBO-leerlingen

Nieuwkoop > Het college van burgemeester en wethouders moet op zoek naar werkervaringsplekken voor MBO-leerlingen. Met grote meerderheid van stemmen ging de gemeenteraad donderdag 30 juni akkoord met dit voorstel.


Er bestaan al werkervaringsplekken voor HBO-ers (Hoger Beroep Onderwijs) en WO-ers (Wetenschappelijk Onderwijs), maar de gemeente had tot nu toe niet dit soort mogelijkheden voor leerlingen die het Middelbaar Beroepsonderwijs volgden. De politieke partijen SBN, MPN/PN, VVD en SGP/ChristenUnie sloegen de handen ineen, om het college actie te laten ondernemen voor de realisatie van die werkervaringsplekken. Alleen D66 bleek geen voorstander te zijn van dit voorstel. Fractievoorzitter Marco Oehlenschläger stelde: 'We hebben hier een niet bestaand probleem benoemd.' Toch werd de motie aangenomen.