Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Recreatiewoningen zijn welkom

KAAG – Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover een verzoek om op de locatie Hoekstuk 12a een extra recreatiewoning te bouwen. Wel moet de initiatiefnemer in overleg gaan met de buren en vragen om hun reacties. Het bouwen van een recreatiewoning past volgens het college in de wens van de gemeente om zich als recreatiegemeente verder te ontwikkelen.

Ook op Hoekstuk 10a mag een recreatiewoning komen, al moet er wel een goede ruimtelijke onderbouwing opgesteld worden door de eigenaar van dit stuk grond. Ook moet hij zorgen voor 'een flinke groenstrook als buffer tussen bebouwing en open land aan de noord-noordoostzijde'. Iets verderop, aan de Nassaulaan 22, wil een agrariër ongeveer 18 kampeerplaatsen en twee trekkershutten met sanitaire voorzieningen bouwen. Dat mag van het college, als hij deze faciliteiten maar realiseert op zijn huidige bouwvlak.


Ook op de Aderpolder 7 mag een recreatiewoning komen van maximaal 90 m2. Maar de eigenaar mag ook kiezen voor twee recreatiewoningen van maximaal 60 m2 per stuk. De Aderpolder en onderhavige locatie is bereikbaar vanaf het water. Het perceel is per auto alleen bereikbaar via de kabelpont Buurtpolder. Parkeren moet door de gebruikers van de recreatieobjecten op Aderpolder op eigen terrein gebeuren.