Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2016

Gemeentebestuur wil af van Alkeburcht

ROELOFARENDSVEEN – De gemeente heeft samen met de huidige gebruiker HS Events van de Alkeburcht een nieuwe gebruiks- en beheerovereenkomst afgesloten. Dat maakte het college van burgemeester en wethouders vorige week bekend.

Begin dit jaar nam HS Events het beheer van de Alkeburcht over. Beide partijen zijn tevreden met de samenwerking, maar HS Events heeft nog wat meer tijd nodig om de exploitatie van de Alkeburcht nog beter voor elkaar te krijgen. Daarom is besloten om de nieuwe overeenkomst voor slechts één jaar geldig te laten zijn.


Het komende jaar gaat de gemeente ook nadenken over 'de maatschappelijke waarde en potentie van de Alkeburcht voor de gemeenschap', zo is in een ambtelijk rapport te lezen. Het college van burgemeester en wethouders wil namelijk de activiteiten in de Alkeburcht verminderen, zodat het gebouw uiteindelijk 'afgestoten' (verkocht of gesloopt, JD) kan worden. De gemeenteraad moet hier nog haar oordeel over geven. Het is echter nu al duidelijk, dat de gemeente geen grote investeringen wil doen in het pand. Nieuwe verenigingen krijgen er geen onderdak meer, tenzij ze er vóór 1 juli 2017 ook weer weg zijn.