Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 augustus 2016

Geen actieve lobby voor komst AZC

LISSE – Amper een week nadat de gemeenteraad zich had laten overtuigen van de noodzaak voor de komst van een asielzoekerscentrum, kwam het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) met het nieuws, dat er veel minder asielzoekers ons land binnen komen. En dat er daarom veel minder opvangcentra nodig zijn. Onderzocht wordt nu hoeveel opvanglocaties er nog in Nederland nodig zijn en waar deze moeten komen.


Het college van burgemeester en wethouders gaat niet actief lobbyen om het AZC alsnog naar Lisse te krijgen. Die belofte deed wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 16 augustus. Het college wacht af, welk besluit er in september wordt genomen door het COA en de rijksoverheid over het aantal opvangcentra dat nodig is. Ook liet De Roon weten: 'We vinden wel dat de noodzaak voor een AZC in Lisse duidelijk moet zijn uit, gezaghebbende bron. We willen als college niet in de rol zitten, dat wij in de raad die noodzaak moeten verdedigen.' Hij vervolgde: 'We wachten af welke quota (van aantallen op te vangen vluchtelingen, JD) aan provincies verdeeld worden.'