Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

AZC van de baan

LISSE – In een speciale vergadering van het college van burgemeester en wethouders is besloten, dat er geen asielzoekerscentrum (AZC) komt in het voormalige pand van Swets & Zeitlinger. Dit besluit zat er al aan te komen, maar werd definitief na ontvangst van een brief van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit.


Hierin stond, dat er in Zuid-Holland geen nieuwe asielzoekerscentra bijkomen. Alleen de plannen voor locaties die al ver in realisatie zijn in principe worden voortgezet. Dan gaat het om locaties waarvoor al een bestuursovereenkomst is getekend, er een overeenkomst met de eigenaar is én er een getekende businesscase ligt. In Lisse is er geen sprake van, dat aan al die drie voorwaarden wordt voldaan. Wat het college betreft, is het AZC nu dus van de baan. Mocht er in de toekomst opnieuw een verzoek komen, omdat er opnieuw noodzaak is ontstaan om vluchtelingen op te vangen, wordt dat verzoek opnieuw beoordeeld. Voor nu betekent het dat de huidige bestemming van het pand – bedrijventerrein – in stand blijft.