Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2016

Plannen voor extra sociale woningbouw op De Oevers

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders heeft een onteigeningsverzoek ingediend bij de Kroon. Het gaat om het deelgebied De Poelen, dat valt onder het bouwplan Braassemerland. Tijdens een informatiebijeenkomst van dinsdag 20 september werd duidelijker waarom de gemeente zo graag het gebied wil onteigenen.

De huidige eigenaren zijn geen tegenstander van de komst van woningen op De Poelen, maar ze willen dit gebied het liefst zelf ontwikkelen. Bovendien zijn ze het niet eens met de prijs voor de grond die hen door de gemeente wordt aangeboden. Maar van de kant van de gemeente speelt er nog iets anders. De Poelen is namelijk een locatie, waar sociale woningen moeten komen, zo informeerde een ambtenaar.


Tijdens de bijeenkomst over de mogelijke komst van sociale woningbouw aan de Schoolbaan, werd de vraag gesteld waarom er geen extra sociale woningen in het gebied Braassemerland komen. De reactie van de ambtenaar was daarop: ,,We doen én – én. We hebben de afspraak dat we in Braassemerland 1800 woningen bouwen, waaronder 30% sociale woningbouw. Maar we moeten in bestaande projecten ook kijken, wat we nog extra kunnen doen. Op dit moment zijn we in Braassemerland aan het bekijken of we in een deelproject als De Oevers, wat extra kunnen doen. Zo proberen we te kunnen voldoen aan de totale vraag om sociale woningbouw.''