Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2016

Wijk op de schop

ROELOFARENDSVEEN – De komende maanden krijgen de Gruttohof, Leeuwerikhof en delen van de Lupinestraat, Merelplantsoen en Zwanenwater een volledige opknapbeurt. Het regen- en afvalwater wordt met een nieuw rioleringssysteem gescheiden, de straatlantaarns krijgen led-verlichting en er worden 17 extra parkeerplaatsen officieel gerealiseerd.

Op 9 december moet de wijk er weer spik en span bij liggen. Dan is ook het asfalt uit de straat gehaald en vervangen door klinkers. Dit doet de gemeente, om zo de snelheid uit het verkeer te halen en het gebied ingericht te hebben als een 30 kilometerzone. Dan kan de politie namelijk ook bekeuren, als er notoire hardrijders door de straatjes razen.

Wethouder Herman Haarman deed maandag 5 september de aftrap van de werkzaamheden door de eerste metingen te verrichten met een waterpasapparaat. Hij liet weten: 'We proberen het werk integraal aan te pakken en we hebben opmerkingen uit de buurt meegenomen. Zo komen er geen grijze stoeptegels te liggen, maar een iets luxere versie. Ook komen er goten met een keien bestrating naast de betontegels. Veel bomen staan bovenop een kabel of leiding; deze worden allemaal verwijderd. De buurt krijgt minder bomen terug, dan dat er verdwijnen. Wel wil de gemeente de inwoners laten meepraten over het type bomen dat weer in de wijk moet komen. Directeur Rene Fronik van Fronik BV had er in ieder geval zin in. 'Het is altijd fijn, als je met droog weer mag beginnen!'


Tekst: Joep Derksen