Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Burgemeester legt lot opvang in handen van COA

OEGSTGEEST – Burgemeester Emile Jaensch laat het helemaal aan het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) over, of hier een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers komt. Hiermee gaat hij in tegen een besluit van de regionale regietafel.

In een brief liet de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, weten dat er geen nieuwe opvanglocaties komen in Zuid-Holland. Tenzij deze al in zo'n vergevorderd stadium waren, dat deze niet meer afgeblazen konden worden. Maar hierbij moet wel voldaan worden aan bepaalde voorwaarden. Onder meer moet er al een overeenkomst zijn tussen de COA en de eigenaar van het pand (voor Oegstgeest: Rivierduinen). Die overeenkomst is er echter niet.


Het was vorige week reden voor raadslid Sven Spaargaren (VVD) om hierover vragen te stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering. ,,Zal Oegstgeest vervallen als opvanglocatie?'' Maar uit het antwoord van Jaensch blijkt, dat het college zeker niet van plan is om de komst van het COA af te blazen. Hij stelde: ,,We hebben een brief ontvangen van mensen uit de buurt. Volgende week kan het COA ons aangeven of, en in welke mate, ze gebruik maken van deze locatie. We zullen u dan informeren over de consequenties ervan. Het COA snapt, dat wij het graag zo snel mogelijk willen weten.''