Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Karperslachting leidt tot raadsvragen

OEGSTGEEST – De karperslachting, die in de Oegstgeester sloten heeft plaatsgevonden, leidde tot vragen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Raadslid Nicole Zwart (VVD) wilde van verantwoordelijk wethouder Jos Roeffen (LO) weten, hoe het kan dat er zoveel dode karpers aan de slootkant lagen.


Roeffen kon echter geen duidelijke verklaring geven. Hij stelde, dat de sloten zijn schoongemaakt in opdracht van het Hoogheemraadschap. Onder meer is er gebaggerd en er is riet verwijderd. ,,We hebben geconstateerd dat tussen het riet dode karpers lagen. We weten niet of ze dood zijn gegaan omdat ze op de kant zijn gegooid, of dat ze al dood waren.'' De wethouder stelde, dat het Hoogheemraadschap gaat vragen aan de onderaannemers hoe die karpers gedood zijn. De lijkjes liggen overigens niet meer op de slootkant. Roeffen: ,,Alles is nu opgeruimd.''