Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Plan komst asielzoekers van de baan

OEGSTGEEST > Het is definitief; er komt geen opvanglocatie voor asielzoekers in de panden van Rivierduinen. Na lang nadenken heeft het Centraal Orgaan voor de opvang van Asielzoekers (COA) besloten af te zien van het onderbrengen van vluchtelingen in Oegstgeest.


Dit komt vooral vanwege de voorwaarden die vorige maand gesteld werden door de landelijke regietafel. Er mochten van deze regietafel alleen nog nieuwe opvanglocaties geopend worden, als daar bestuurlijke overeenkomsten voor waren getekend en ook de benodigde vergunning (bijna) in orde waren. Maar voor de Rivierduinen blijkt dat niet te gelden en daarom heeft het COA de gemeente laten weten geen interesse meer te hebben in Oegstgeest als opvanglocatie voor asielzoekers.