Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Gemeente ziet af van voorkeursrecht koop woningen Triangel

HILLEGOM – Het college van burgemeester en wethouders ziet er geen brood meer in om het gebied 'de Triangel' te herontwikkelen. Er zijn simpelweg teveel verschillende eigenaren, het risico is te groot en de gemeente leidt er onder het meest gunstige scenario al een verlies van 2,5 miljoen euro op. De leden van de raadscommissie bespraken woensdag 28 september het collegevoorstel om af te zien van de herontwikkeling van de Triangel.

Woningbouwcorporatie Stek wil elf van de huizen in het gebied verkopen. De gemeente heeft het recht om als eerste die woningen van de Triangel te kopen. Maar het college stelt aan de raad voor, om voortaan af te zien van dat recht. Hierdoor blijft het beheer en onderhoud bij de eigenaren van de woningen en loopt de gemeente verder geen risico.

Wethouder Verheijen riep de gemeenteraad op om een duidelijke keuze te maken. De gemeente is al jaren in gesprek met projectontwikkelaars. ,,Vijftien jaar onduidelijkheid leiden niet tot investeren. Als de raad een stap zet om de elf woningen van Stek te kopen, dan zet de raad een onomkeerbare stap.'' Maar de gemeenteraad lijkt niet zover te willen gaan. Raadslid Adamse (D66) wilde alvast weten of de huidige huiseigenaren in aanmerking kunnen komen voor een subsidieregeling ,,om die huizen op te knappen''. Fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) liet weten dat hij ,,een onbevredigend gevoel'' had: ,,We worden voor voldongen feiten geplaatst''. En raadslid Van Heusden (Bloeiend Hillegom) vroeg zich af of het terrein opnieuw opgeknapt kon worden, als de gemeente maximaal een miljoen euro bijdraagt. Maar Verheijen hielp hem uit de droom. Hij liet weten, dat de projectontwikkelaars (op dit moment) niet van plan zijn om 'het risico te delen'.


Tekst: Joep Derksen