Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Zorgen over kunstgras

OEGSTGEEST > De politieke partij Lokaal maakt zich zorgen over de gevaren van kunstgras. In een uitzending van het televisieprogramma Zembla werd een link gelegd tussen het kunstgras en de mogelijkheid om kanker te krijgen.

Wetenschappers beweren, dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Naar aanleiding hiervan adviseert het RIVM, dat kinderen niet mogen spelen met de rubberkorrels die op 90% van de kunstgrasvelden te vinden zijn. Hoewel datzelfde RIVM zegt, dat het veilig is om op het kunstgras te spelen, wordt kinderen wel aangeraden om na afloop van een wedstrijd of training goed te douchen en schone kleren aan te doen.

Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) wil weten, wat de situatie in Oegstgeest is. Hij heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Hoeveel kunstgrasvelden met rubbergranulaat zijn er in Oegstgeest? Bij welke clubs zijn deze kunstgrasvelden in gebruik? Is er naar aanleiding van de berichtgeving contact gelegd met de clubs die kunstgrasvelden met rubbergranulaat in gebruik hebben? Wat is het advies/ standpunt vanuit de gemeente richting clubs en spelers/ ouders van jeugdspelers?'' Het college heeft zes weken de tijd om te reageren, maar de verwachting is, dat het antwoord niet lang op zich zal laten wachten.


Joep Derksen