Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Seminar voor bollensector

LISSE > Op donderdag 1 december vindt er een groot congres plaats voor iedereen die actief is in de bollensector. Bekende sprekers wijden dan uit over de toekomst van het bollenvak en de enorme uitdagingen waar het hoofd aan geboden moet worden. Dan gaat het om het gebruik van gif, de toenemende resistentie van gewassen en het verminderde aandeel van de Bollenstreek in het daadwerkelijk kweken van de bollen.

Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) kondigde het seminar aan op dinsdag 22 november. De idee hiervoor is ontstaan tijdens één van de flower science cafe's. Er komen bekende sprekers, zoals Maurits Groen, inspirator duurzaam ondernemen, André Hoogendijk, adjunct-directeur van de KAVB, maar ook, Roel Schelland van de Hogeschool Leiden, Maaike Raaijmakers (Bionext) en Richard Immink, 'bollen'professor van de Wageningen Universiteit.

Zij praten onder meer over de ontwikkelingen van drones,die de velden in de gaten kunnen houden, waar het gaat om de droogte van de velden of de aanwezigheid van ziektes. Ook de strijd van de bollensector tegen de resistente gewassen komt aan de orde. Ruigrok nam alvast een voorschot op de uitkomst van het seminar. ,,Door het verbeteren van soorten en het kruisen van de beste eigenschappen, moeten bloembollen duurzamere geteeld worden. Zo kan de chemische bestrijding verder teruggedrongen worden.''


Voor meer informatie: www.flowerscience.nl