Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Zorgen over Heijmans

NOORDWIJK > De slechte financiële situatie, waarin bouwonderneming Heijmans zich bevindt, zorgt ook voor onrust in de politiek. Gemeenteraadslid Alkemade (CDA) maakte zich donderdag 24 november tijdens de raadsvergadering zorgen over de vraag of Heijmans de grond in het Middengebied nog kan betalen. Inmiddels is het aandeel van Heijmans namelijk met 40% gedaald.


Wethouder Hans Bakker stelde de politici gerust. Hij liet weten, dat de penibele situatie van het bedrijf onderwerp van gesprek was tijdens een bijeenkomst vorige week over het project BinnenZee. Volgens Bakker heeft Heijmans problemen met opdrachtgevers bij twee projecten en het bedrijf is hierover in gesprek met de banken. De wethouder: ,,Deze situatie heeft geen invloed op het Heijmansproject in Noordwijk, zo heeft het bedrijf ons verzekerd. De presentatie van de plannen in de raad verwachten we medio januari. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.'' De gemeente probeert een extra zekerheidsstelling voor elkaar te krijgen voor het binnenhalen van het toegezegde geld. Dit moet via een 'aanvulling op de overeenkomst' gebeuren, aldus Bakker.