Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Inwoners Poelgeest krijgen zin

OEGSTGEEST > De massale protesten van de inwoners van Poelgeest tegen de komst van het bouwverkeer heeft geholpen. Mede hierdoor zijn de onderhandelingen tussen de gemeente en de projectontwikkelaar Hoornveste B.V. in een stroomversnelling geraakt. Woensdag 14 december kon wethouder Wendelien Tönjann (VVD) mededelen, dat ze een akkoord heeft bereikt.

Wanneer de bouw van de Kasteeltorens start in januari 2017, wordt het bouwverkeer niet door de wijk, maar via de jachthaven en de Heukelsbrug geleid. De gemeente is in samenspraak met Jachthaven Poelgeest Marina tot deze alternatieve bouwroute gekomen. De bouwweg komt te liggen op het terrein van Jachthaven Poelgeest Marina, zodat het bouwverkeer over de Heukelsbrug rechtdoor het bouwterrein kan aanrijden. Hiermee wordt de overlast van bouwverkeer door de wijk zoveel mogelijk beperkt. Tönjann is er blij mee: ,,Bouwverkeer van deze orde heeft hoe dan ook invloed. Maar de veiligheid staat voor ons voorop. Met deze route kunnen we veel zorgen en overlast voor de wijk wegnemen.”

De bouwweg wordt de komende weken aangelegd. Hiervoor wordt de fietsroute naar de polder ook omgelegd en wordt er een damwand geslagen. Deze werkzaamheden zijn nog vóór de kerstvakantie afgerond. Maar voor deze werkzaamheden moet er wel bouwverkeer door de wijk rijden. Maar volgens de gemeente is dat verkeer ,,niet groter of zwaarder dan het verkeer zoals het heeft plaatsgevonden voor het bouwrijp maken''. Ook houdt het bouwverkeer rekening met de aan de route gelegen basisschool. Bouwtrucks komen de wijk niet in tussen 08.15 en 08.45 uur en 14.45 en 15.30 uur.

Actievoerder Edo de Jong, die de handtekeningenactie opzette en hierbij 563 steunbetuigingen kreeg, reageert op het nieuws: ,,Deze uitkomst is precies wat we altijd voor ogen hebben gehad. De manier waarop het gebeurde, verdient geen schoonheidsprijs. Ik hoop dat de gemeente voortaan eerder met de inwoners in contact treedt. Gelukkig heeft het krantenartikel in het Witte Weekblad hier ook aan bijgedragen. We zijn blij met alle aandacht, die heeft geleid tot een positief resultaat.''


Joep Derksen