Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2016

Protestantse gemeente draagt Dorpscentrum over

OEGSTGEEST > De Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) heeft het Dorpscentrum definitief overgedragen aan de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest (SDO). Woensdag 14 december ondertekenden Cees de Visser (PGO) en Pieter Hellinga (SDO) een contract, waardoor het gebouw op 1 januari 2017 officieel in andere handen over gaat.

Het is een volgende stap in de ontwikkeling van het Dorpscentrum, dat enkele jaren geleden nog gesloopt dreigde te worden. De Visser stelt blij: ,,De PGO heeft het gebouw, dat we zelf niet meer nodig hadden, beschikbaar gehouden, zodat het initiatief van de SDO kon worden uitgewerkt. We zijn blij met de blijvende, nadrukkelijke inzet van de SDcO op ‘welzijn en zingeving’. We zullen als kerk graag blijven meewerken aan dat soort activiteiten, ook samen met andere kerken en organisaties in ons dorp.”


Het gebouw en de grond zijn door de PGO in een langdurende erfpacht aan de SDcO overgedragen. De afgelopen jaren is volgens Visser ruimschoots gebleken dat het Dorpscentrum in een behoefte voorziet. Inmiddels zijn tal van organisaties in het Dorpscentrum actief; zij worden ondersteund door een grote groep vrijiwilligers. Hellinga: ,,Deze overgang biedt ons nu ook eindelijk de gelegenheid om het gebouw aan te passen aan onze wensen. We gaan daarvoor binnenkort in heel Oegstgeest acties starten. Het Dorpscentrum is immers van en voor heel ons dorp!”