Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Cliënten hulp bij het huishouden dupe overgang van Groot Hoogwaak

NOORDWIJK > Nu Groot Hoogwaak haar taken voor de hulp bij het huishouden heeft overgedragen aan zorgverlener Alpha, lijken de cliënten het kind van de rekening te worden. Gemeenteraadslid Louis Koppel (PvdA-GroenLinks) trekt hierover aan de bel bij het college van burgemeester en wethouders.

Koppel wil het naadje van de kous weten, zo blijkt uit schriftelijke vragen die hij heeft gesteld. Volgens Koppel zijn de cliënten 'collectief gekort in het aantal uren zorg' dat ze ontvangen. ,,Er blijkt met onmiddellijke ingang een half uur minder zorg per week toegekend te zijn door de huidige zorgverlener Alpha en voor alle cliënten in de nieuwe regeling ‘schoon huis’. Onduidelijk is wat de betrokkenheid van de ISD in deze is, maar ook welke groep cliënten dit allemaal betreft.''


De fractie van de PvdA-GroenLinks wil daarom onder meer weten, hoe dit beleid past in de Wmo-regelgeving, dat er individueel getoetst moet worden bij wijzigingen met betrekking tot de indicatiestelling van de cliënten. Het college heeft zes weken de tijd om te reageren.