Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Zwaar belaste mantelzorgers

LISSE > ,,In de gemeente zijn 240 mantelzorgers extreem zwaar belast.'' Dit citaat uit ambtelijke stukken las voorzitter Berna van Amersfoort voor tijdens de vergadering van de seniorenraad op maandag 23 januari.

Het probleem van overbelaste mantelzorgers wordt nog nauwelijks onderkend, maar hier lijkt verandering in te komen. Van Amersfoort las voor: ,,De gangbare opvatting is dat iedereen zich wel redt. Daarover is twijfel, omdat kortgeleden uit een GGD-onderzoek bleek dat in Lisse maar liefst 240 mantelzorgers extreem zwaar belast zijn.''


De komende twee jaar krijgt Welzijnskompas Hillegom-Lisse 164.000 euro per jaar voor het project 'Even buurten'. Twee projectleiders gaan hierbij met cliënten van de sociale dienst de wijk in om te peilen wat in de samenleving leeft. Ook wordt gedacht aan het opzetten van een 'buurttafel' in de supermarkt, waar mensen hun verhaal kwijt kunnen. Ook Woningstichting Stek wordt gevraagd, of deze organisatie een buurtkamer in de wijken wil oprichten. Doel van deze projecten is, dat problemen al in een vroeg stadium opgemerkt worden. 'Even buurten' moet dit voorjaar al van start gaan. Dat is het doel van wethouder Adri de Roon (D66).