Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Handhaafaanvrager vist achter dam

KAAG EN BRAASSEM > De eigenaar van Planwerk B.V. aan de Aderweg 6 heeft geen vrienden gemaakt bij de omwonenden. Het bedrijf had illegaal een dam aangelegd en werd hiervoor door de gemeente op de vingers getikt. De dam moest verwijderd worden. Hierop vorderde Planwerk BV via een advocatenkantoor, dat ook alle andere dammen van de omwonenden moeten verdwijnen. Hierop heeft de gemeente alle dammen onderzocht; al die dammen mogen blijven, op een enkele uitzondering na; de eigenaars van die dammen moeten alsnog de dam legaliseren. Planwerk zelf schiet er helemaal niets mee op, met uitzondering van de voldoening dat er veel ambtelijke uren zijn besteedt aan het controleren van de dammen in de buurt.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat desgevraagd weten, dat de gemeente altijd in actie moet komen, nadat een handhavingsverzoek binnen komt. Ook als het er sterk op lijkt, dat zo'n verzoek wordt ingediend doordat buren niet goed met elkaar om kunnen gaan. Peters: ,,Waarom mensen een handhavingsverzoek indienen, doet niet ter zake. In een handhavingszaak is vaak sprake van onenigheid tussen buren. We hebben overleg met degene die het handhavingsverzoek indient, maar als ze doorzetten, dan doen we een onderzoek.'' Over de actie van Planwerk laat de wethouder weten: ,,Degene die het handhavingsverzoek heeft ingediend is hier zelf niet mee geholpen. De dam die zij hebben aangelegd, is niet nodig, omdat er al een ontsluiting op hun terrein is via de GEM-dam. Daarom wordt op hun dam wel gehandhaafd.''