Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Kerstcadeautje voor gemeente

KAAG EN BRAASSEM > De gemeente heeft nog een mooi kerstcadeautje gekregen. Uit de door de Rijksoverheid verzonden 'Decembercirculaire' blijkt, dat Kaag en Braassem nog 177.000 euro krijgt. Dit geld wordt gebruikt om een deel van de extra uitkeringskosten te betalen, die veroorzaakt worden door de verhoogde asielinstroom.


Ook dit jaar krijgt de gemeente nog wat extra geld van de Rijksoverheid. Dan gaat het om 72.000 euro om de gevolgen van armoede onder kinderen te bestrijden. Ook ouderen met een bijstandsuitkering worden extra ondersteund. Dan gaat het bijvoorbeeld om bijzondere bijstand voor gepensioneerden zonder een volledige AOW, zo luidt een ambtelijk advies. In 2018 komt voor dit soort zaken nog wat meer geld beschikbaar: 86.000 euro.