Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Stimuleringspotje voor ondernemers

KAAG EN BRAASSEM > Ondernemers met een goed idee om recreatie te stimuleren, kunnen gebruik maken van een subsidiepotje. Vorige week sloten de gemeenten Kaag en Braassem, Alphen en Nieuwkoop een overeenkomst met de Provincie Zuid-Holland. Met deze 'stimuleringsregeling' zijn er in één klap miljoenen euro's beschikbaar om recreatieprojecten mee te helpen financieren.


Wethouder Yvonne Peters (VVD) liet donderdag 26 januari weten, dat alle ondernemers uit Kaag en Braassem hiervoor in aanmerking kunnen komen. En wat haar betreft, gaat het geld zo snel mogelijk op. De plannen moeten voldoen aan één of meerdere aspecten, waar het gaat om 'komen, zien, beleven of bewonderen'. Plannen die aan een of meerdere doelen bijdragen, komen in aanmerking voor maximaal 50% cofinanciering tot een maximumbedrag van 30.000 euro. Peters: ,,Hoe meer je aan die doelen voldoet, des te groter de kans dat je een bijdrage krijgt uit de pot.'' In april wordt duidelijk welke plannen worden gehonoreerd. Voor meer informatie: www.rijnenveenstreek.nl