Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Over parkeerplaatsen en modderkruipers

HOOGMADE > De geplande extra sociale woningbouw bij de Brede School heeft gevolgen voor de kleine modderkruiper. Daarom wordt een ecoloog ingezet, die voorafgaand aan de bouw alle modderkruipers en overige dieren uit het water moet halen. De ecoloog zorgt vervolgens voor opvang en plaatst de beestjes na afronding van de werkzaamheden terug in de leefomgeving langs de Van Alcmaerlaan.


Daarnaast zorgt de gemeente er voor, dat negen extra parkeerplaatsen worden aangelegd aan de Van Alcmaerlaan, wat het totaal aantal parkeerplekken brengt op 27. Maar die negen plekken zijn niet genoeg om te voorzien in de benodigde 23 extra parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners. Daarom zouden in een straal van honderd meter nog veertien extra parkeerplekken gevonden worden om de parkeerbehoefte te kunnen opvangen. Echter, de parkeerbezetting blijkt tot nu toe op te lopen tot 'slechts' 77%. En met de extra auto's zou dat percentage oplopen tot maximaal 89%. Volgens een ambtelijk advies is dat 'acceptabel voor een woongebied'.