Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Overname grond door wegzakkende sloot

RIJPWETERING > De gemeente neemt drie stukken grond over, die bij de woningen langs de Oud Adeselaan 6b, 6c en 6d liggen. Hierdoor kan worden ingegrepen, waar het gaat om het wegzakkende trottoir.


De beschoeiing die daar ligt is in de jaren '60 van de vorige eeuw aangelegd en is ook dringend aan vervanging toe. Als dat niet gebeurt, bestaat de kans dat het trottoir steeds verder verzakt en in de sloot verdwijnt, met alle gevolgen van dien. Dat gevaar is nu dus geweken. Overigens is er één buurman die weigert zijn grond over te dragen. De gemeente laat het vooralsnog hierbij. ,,Hier grenst het trottoir niet direct aan het water (er zit nog een grasberm tussen), zodat de urgentie om de beschoeiing op dit perceel te vervangen in veel mindere mate speelt'', zo valt in ambtelijke stukken te lezen.