Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Scouting bakkeleit met buren over bomenkap

OEGSTGEEST > De Friendz keet, waar de scouting haar oog op had laten vallen, kan nog altijd niet op hun terrein geplaatst worden. De aangevraagde vergunning was volgens wethouder Jos Roeffen (HVO) ,,niet volledig'' en dus moet een nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Ondertussen lijkt de spanning te stijgen tussen de scoutingleden en de omwonenden. Al drie keer zijn de partijen bij elkaar gekomen om te praten over de door de scouting geplande bomenkap. De omwonenden willen de bomen liever behouden, terwijl de scouting graag wat zuurstofscheppers horizontaal wil snoeien, zodat de bouwkeet er kan komen te staan.

In eerste instantie liet de wethouder aan de raadsleden weten, dat de scouting eigenaar is van de grond. ,,Ze hebben veel ruimte om te beslissen over het al dan niet kappen van de bomen.'' Maar hij werd hierbij terecht gewezen door fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal): ,,De scouting is geen eigenaar, maar heeft de grond in erfpact. Dat betekent dat de wethouder het niet juist heeft. Wij als gemeente gaan er over of er bomen gekapt worden.'' Roeffen had geen antwoord paraat en liet weten, dat hij een schriftelijke reactie hierop zal geven.


Joep Derksen