Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Zorgen over achterkamertjespolitiek

OEGSTGEEST > Al jarenlang praten raadsleden en collegeleden over hoe open en transparant de politiek wel is. Toch lijkt de praktijk anders te zijn. Tijdens de afgelopen raadsvergadering legde de gemeenteraad weer geheimhouding op aan een hele batterij aan raadsvoorstellen. Één van deze voorstellen ging over de Leo Kanner, waar diezelfde avond een geheel besloten raadsvergadering over werd gehouden.


De realiteit van deze achterkamertjespolitiek lijkt nu ook door te dringen tot fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO), die stelde, dat er ,,een serieus debat gevoerd moet worden over het zo breed uitgedragen punt van openheid en transparantie. Er staan een flink aantal zaken op de lijst met geheime stukken, waarbij de indruk ontstaat dat er iets anders achter zit dan uitsluitend personele en andere zaken.'' Burgemeester Emile Jaensch wil daar pas op 29 maart op terugkomen. Wel wees hij met de vinger naar de gemeenteraadsleden. ,,Het ligt voor een belangrijk deel bij u en de wijze waarop u bestuurt.''