Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Uitbreiding Algemeen Bestuur SWA

Nieuwkoop > De bestuursstructuur van de gemeenschappelijke regeling SWA (Sociale Werkplaats Alphen) wordt aangepast. Hiermee geven de colleges van Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Alphen gehoor aan één van de meest dringende adviezen van het onderzoeksbureau AEF.


Tot vorig jaar bestond het Algemeen Bestuur van de SWA uit precies dezelfde bestuurders als het Dagelijks Bestuur van die organisatie. En dat terwijl het Algemeen Bestuur het Dagelijks Bestuur moet controleren op het uitvoeren van haar taken. Een gevalletje 'Wij van WC-eend keuren WC-eend goed'. Het bureau AEF gaf aan, dat dit geen wenselijke situatie is. Daarom is nu het Algemeen Bestuur uitgebreid met drie nieuwe leden; het zijn wethouders van de drie deelnemende gemeenten. Voor Nieuwkoop treedt wethouder Annette Pietersen (D66) toe en voor Kaag en Braassem neemt wethouder Henk Hoek (CDA) deze taak op zich.