Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Gele kaart voor burgemeester Marina van der Velde

NIEUWE WETERING / KAAG – Enthousiaste inwoners, waaronder ouders met kinderen en ultrasenioren met rollators, gingen woensdag 15 maart naar het stembureau om daar hun stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Groot was de verbazing, dat de stembureaus op Kaag en in Nieuwe Wetering tussen 09:30 uur en 16:00 uur dicht bleken te zijn.  
De verbazing veranderde al snel in woede en het gemeentehuis werd al gauw overspoeld met telefoontjes. SVKB-bestuurslid Gijs Korevaar trok via de sociale media aan de bel en vanaf dat moment ging het snel. Het gemeentebestuur besloot direct om de stemlocaties toch maar de hele dag open te zetten.

Op de kandidatenlijst stond het al vermeld; ,,De stemlokalen Kaag en Nieuwe Wetering gaan dicht van half tien in de ochtend tot vier uur ‘s middags.'' Maar er zijn veel mensen, die dat niet gelezen hebben. De ene na de andere inwoner rammelt na half tien tevergeefs aan de deuren. Uiteindelijk gingen de deuren toch weer open, op bevel van burgemeester Marina van der Velde, maar de schade had al voor een deel plaatsgevonden. Korevaar: ,,Dit is op z’n minst een gele kaart waard.''

Naar aanleiding van vragen door het Witte Weekblad laat een gemeentelijk woordvoerder weten: ,,

In eerste instantie waren er voor de stemlokalen in Nieuwe Wetering en op Kaag afwijkende openingstijden ingesteld. Dit is vooraf breed gecommuniceerd via sociale media, de gemeentepagina op papier, de website en huis-aan-huis met het stembiljet.'' De woordvoerder vervolgt: ,,Burgemeester Marina van der Velde-Menting is verantwoordelijk voor de stembureaus en dus de openingstijden in de gemeente Kaag en Braassem. Omdat er voor de stemlocaties Nieuwe Wetering en Kaag niet veel mensen zijn opgeroepen wilde de gemeente degenen op het stembureau ontlasten door de openingstijden aan te passen. In de praktijk bleek dit niet handig voor de stemmers. Dus is er vanmorgen gelijk door de burgemeester besloten om de stemlocaties open te stellen volgens de reguliere openingstijden (7.30 tot 21.00 uur).''