Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Openbaarmaking zonder persoonlijke opvattingen

OEGSTGEEST > Het wordt een 'Van der Steurtje', maar het is een inwoner uiteindelijk toch gelukt om de documenten over de brug Poelgeest openbaar te maken. Wel wordt de zwarte viltstift gebruikt om 'gevoelige informatie' onleesbaar te maken. Het college van burgemeester en wethouders heeft, mede naar aanleiding van een uitspraak van de Commissie Bezwaarschriften Leiden, aan haar Leidse collega's laten weten, dat het advies van Pels Rijcken uit 2014 nu toch ingezien mag worden.


Wel geeft het Oegstgeestse college aan, dat 'enkele regels of alinea's uit het te publiceren advies weggelakt moeten worden'. Dan zou het gaan om 'persoonlijke opvattingen en interpretaties van de advocaat'. Het college van de gemeente Leiden moet nu nog een definitief besluit nemen over de openbaarheid van het stuk. Het ontwerpbestemmingsplan voor de brug Poelgeest wordt in april in procedure gebracht.