Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Lof, tips en kritiek op mobiliteitsplan

OEGSTGEEST > De gemeenteraadsleden hebben veel tips over het 'Mobiliteitsplan Oegstgeest', dat onder verantwoordelijkheid van wethouder Wendelien Tönjann (VVD) is opgesteld. Ook was er ronduit kritiek te horen.

Commissielid Van Duren (VVD) adviseerde over de 'vierkante drempels in Poelgeest': ,,Laat ze verwijderen of vervang ze met andere maatregelen.'' Haar college Pasterkamp (PrO) complimenteerde de wethouder, maar wilde direct dat Oegstgeest fietsers bevoorrecht op automobilisten. Ze stelde: ,,Goed dat u kiest voor fietsers. Kijk naar de afstemming van de stoplichten. In Leiden krijg je bij regen als fietser veel sneller voorrang en ze krijgen bijna altijd groen licht. Doe dat ook bij de stoplichten naar de Haastrechtbrug. Fietsers moeten zo lang wachten, dat gevaarlijke situaties worden uitgelokt.''


Van den Broek (HVO) pleitte voor de komst van een dorpsbus. Fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) voer echter uit: ,,Bij mij begint het met geld en eindigt het met geld. Het college komt met mooie plannetjes van 6,3 miljoen euro, maar dat geld is er niet.'' Ook bekritiseerde hij Tönjann, dat ze zich tegen de pers al uitliet over het onteigenen van Smitsloo. ,,We moeten eerst een gesprek met hem aangaan.'' Tönjann bevestigde, dat het college van Leiden deze stap moet nemen. Ook gaf ze aan, dat bepaalde uitgaven voor het verbeteren van de mobiliteit vrij laag zijn, als je ze verspreid over meerdere jaren.