Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

'Gemeente niet duurzaam'

KAAG EN BRAASSEM > Waar het gaat om de vraag hoe duurzaam de gemeente handelt, is een groot deel van de respondenten van PROpinie negatief. 80% van de mensen die op de vragen over duurzaamheid hebben gereageerd geven de gemeente een (zware) onvoldoende. Diezelfde respondenten vinden overigens, dat ze zelf wél veel duurzamer bezig zijn.

Tijdens de fractievergadering van PRO werden de eerste resultaten van het huidige PROpinieonderzoek bekend gemaakt. Duurzaamheidsmaatregelen die inwoners nemen, zijn het bewust kopen van energiezuinige apparaten en het licht minder lang aan laten. Maar ook duurzaamheidbereidheid blijkt haar grenzen te kennen. Op de vraag wie er bereid is om meer te betalen voor groene energie, geeft een meerderheid aan, dat ze hier 'neutraal' of negatief tegenover staan. Wel willen mensen investeren in het isoleren van hun woningen en het aanleggen van zonnepanelen. Vier inwoners hebben zelfs plannen om windmolens op of bij hun huis te plaatsen.


Ook blijkt er een grote wens te zijn voor extra laadpalen voor elektrische auto's, zelfs als dat ten koste gaat van reguliere parkeerplaatsen. Overigens kan iedereen nog tot 31 maart meedoen aan dit onderzoek; daarna komt er een nieuwe lijst met vragen.