Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Landbouwverkeer niet welkom op wegen

Nieuwkoop – Alle agrariërs mogen met hun zware landbouwverkeer niet overal rijden, waar ze willen. Een aantal lokale ondernemers wilde graag op 27 wegen binnen de bebouwde kom met voertuigen, die breder zijn dan drie meter, kunnen rijden. Hiervoor dienden ze een verzoek in bij de gemeente, maar deze wens wordt niet vervuld.


Het college van burgemeester en wethouders staat dit soort landbouwverkeer maar voor vier wegen toe: op de Midlandweg (Woerdense Verlaat), Nieuwveens Jaagpad (Vrouwenakker), Oostkanaalweg (tussen Ter Aar en Papenveer) en de Westkanaalweg (tussen Papenveer en de Geerweg). Het voornaamste argument van het college om het landbouwverkeer te beperken tot die vier wegen, is de veiligheid van het overige verkeer. Een woordvoerder informeert: ,,De vier wegen waarvoor een uitzondering wordt gemaakt ten behoeve van het breed landbouwverkeer, liggen voor een klein deel binnen de bebouwde kom. Daarnaast zijn de deze wegen voldoende breed en hebben voldoende uitwijkmogelijkheden.''